De Poort van Drenthe

  Binnen 1,5 uur in de pure natuur! Dankzij de gunstige ligging in Zuidwest Drenthe, nabij Meppel, is Ruinen vanaf de Randstad binnen anderhalf uur te bereiken. Daarmee vormt het de entree van onze prachtige provincie. Ons gezellige Brinkdorp, met bijzondere historie als Hoge Heerlyckheid, is niet alleen de poort van Nationaal Park Dwingelderveld, maar van de hele regio. Een ideale uitvalsbasis om al het moois van Drenthe te ontdekken.

  Nationaal Park Dwingelderveld

  Ruisende dennen, glooiende heidevelden en een herder die zijn schapen terugleidt naar de schaapskooi. Behalve een enkele vliegtuigstreep aan de hemel, zijn er geen signalen van de moderne samenleving.

  Het Dwingelderveld is een Nationaal Park en het grootste natte heidegebeid van Europa. Het is de thuisbasis voor vele bijzondere reptielen en bovenal twee unieke schaapskuddes, waarvan één schaapskooi te vinden is in Ruinen. Ook het bezoekerscentrrum van Natuurmonumenten treft u hier. Het startpunt voor een prachtige beleving van dit bijzondere gebied.

  Meer info Nationaal Park Dwingelderveld
  Meer info Schaapskudde Ruinen

  Op de grens van zand & water

  Drenthe... dat is toch puur zand? Welnee! Ruinen ligt op de grens van Overijssel en Friesland. Nationaal Park De Weerribben en Giethoorn treft u op nog geen 30 minuten afstand. Ook de Friese meren zijn binnen 'handbereik'. Maakt u op warme dagen dus gerust een uitstapje naar onze buren!

  Volop vertier in de regio

  Ruinen staat bekend om haar pure natuur, de donkere nachten met sterrenpracht en zeldzame stilte. Heerlijk, zult u zeggen! Maar we kunnen ons voorstellen dat u naast een mooie wandel- of fietstocht, ook wel eens een gezellig uitstapje wenst te maken. Goed nieuws! Binnen een straal van een half uur bereikt u gezellige steden als Zwolle, Meppel, Hoogeveen en Assen. Voor de nodige cultuur tippen bent u bij het Drents Museum, Hunebedcentrum en voormalig Kamp Westerbork aan het juiste adres. Met de kids op pad? Speelboerderij De Drentse Koe, Plopsa Coevorden, Wildlands Emmen en attractiepark Duinen Zathe staan garant voor een dagje uit vol plezier!

  poortvandrenthehunebedd54groot.jpg
  foto_hanneke_luning_130.JPG