Over Ruinen

  Welkom in Heerlyckheid Ruinen, een historisch en bruisend Brinkdorp in Zuidwest-Drenthe.

  Binnen anderhalf uur vanuit de Randstad bereikt u de ideale bestemming voor een korte break maar ook een langere vakantie. Met het grootste natte heidebied – het Nationaal Park Dwingelderveld - als achtertuin, en daarbij horend de schaapskooi met haar bijzonder schaapskudde, beleeft u de natuur op zijn allerpuurst. Hier hoort u de stilte en ervaart u de donkere pracht van de nacht.

  Maar wist u ook dat Ruinen een bijzonder rijke geschiedenis heeft als Hoge Heerlyckheid? Wij vertellen u graag het verhaal van ridders van Ruinen en Vrouwe Zwedera, waarna u zelf lopend of op de fiets de geheimen van ons dorp kunt ontdekken.

  Een vakantie in Ruinen betekent oprecht ontspannen, onthaasten en nieuwe energie opdoen. Het dorp is de perfecte uitvalsbasis om naast de natuur de prachtige regio te ontdekken. Varen op de Weerribben, een dagje Meppel of Zwolle, bezoek aan het Drents Museum of Westerbork? Of wellicht naar Wildlands, Plopsa Coevorden, belevingspad of klimpark met de kids? Je komt dagen te kort om alles te beleven!

  En dan hebben we het nog niet gehad over de vele evenementen in het dorp zelf. Wij verwelkomen en ontmoeten u graag in Heerlyck Ruinen!

  molenaangepast2.png
  Huidige schaapskooi Ruinen foto Albert Kerssies.jpg