Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Benderse 22
7963RA Ruinen
0522-47 29 51
0522-47 29 51
Route

Het Bezoekerscentrum Dwingelderveld is de poort naar het Nationaal Park Dwingelderveld. Het ligt aan de zuidwest-kant van het gebied, aan de Benderse 22, even buiten Ruinen.

Het bezoekerscentrum onderging in 2016 een metamorfose. De inrichting van het gebouw is vernieuwd. Blikvanger is de maquette midden in het centrum. Kunstenares Erna van Sambeek maakte met vele vrijwilligers een prachtige plattegrond met wol van het Drentse heideschaap. Zo kan iedere bezoeker zich goed oriënteren op het natste heidegebied van West Europa: Nationaal Park Dwingelderveld.

Er is een leuk winkeltje met ‘hebbedingetjes’, leesboeken, natuurgidsjes, maar ook vogelhuisjes en doe-spullen voor kinderen. Loop even binnen en snuffel met een lekker kopje koffie of thee door het hele assortiment. 

Voor kinderen is er een speelbos, een wilgenhuttendorp en sinds zomer 2014 ook een natuurspeeltuin. In de zomervakantie zijn er bijna dagelijks activiteiten, zeker ook voor kinderen, zoals de ‘kleine beestjesdag’, een ‘schapendag’ of een ‘bos-ontdekdag’.

Bezoekerscentrum Dwingelderveld is het startpunt voor diverse wandel- en fietsroutes. De routes lopen door verschillende landschapstypes en worden met paaltjes aangegeven. De wandelroutes leiden langs prachtige plekjes. Geniet \'s zomers van de paarse heide, het vrolijk fladderende  gentiaanblauwtje en \'s winters van de sporen in de sneeuw van allerlei wild. 

Openingstijden

Gesloten op 1e kerstdag en Oudjaarsdag