Femke Anne

Brink 5
7963AA Ruinen
06-14 34 81 08
info@femke-anne.nl
Route

Door de corona tijdelijk gesloten. Bel gerust als u een vraag hebt. 

Femke Anne - galerie / atelier / workshops / winkel en Toeristinfo (TIP) is gevestigd in het prachtige pand aan de Brink 5 in Ruinen, naast de Mariakerk.

Er is altijd wat te doen, bijna dagelijks komen groepen workshoppen bij Femke Anne. Abstract of figuratief, aan u de keuze. Erg leuk voor bedrijfsuitje of met vrienden / familie.

Naast kunstwerken van Femke Anne zijn er in de winkel veel leuke, originele en betaalbare cadeaus te koop. Verrassend is ook het \'mini museum\' met een collectie poppenhuisboekjes en schilderijtjes, gemaakt door Femke Anne, aangevuld met andere miniaturen.

Sinds november 2017 is het zelfstandig kantoor van het Toeristisch Informatie punt (TIP) gesloten. Op verzoek van de Stichting Promotie Ruinen heeft Femke Anne het informatieve deel overgenomen, dat wil zeggen, verkoop van fiets-en wandelkaarten, informatieverstrekking over de omgeving enz. Daarnaast kunt u bij @Femke Anne een baan huren voor de tennisbaan, en verstrekt ze informatie voor het zwembad. En niet te vergeten: de kaarten voor het jaarlijks openluchtspel van Ruinen kunnen bij Femke Anne gekocht worden.

Femke Anne heeft een lange biografie. Ze is geboren in Zuid Afrika (1962). Ze heeft na haar schooltijd alle opleidingen gedaan bij de KNLTB (tennisbond), ze heeft haar A en B licentie en heeft vele jaren lesgegeven. Het hoogtepunt was het behalen van de wereldtitel met de Nederlandse ploeg rolstoeltennissers, in Irvine (USA). Na een zware rugoperatie is ze omgeschoold en jarenlang redacteur/eindredacteur van vakbladen geweest. Door haar interesse in politiek/beleid heeft ze jarenlang politieke verslaggeving gedaan, waarna ze gevraagd werd om zich kandidaat te stellen. Om een lang verhaal kort te maken: ze is jarenlang raadslid/wethouder geweest. Voor de liefde is ze naar Drenthe gekomen, haar echtgenoot is een geboren en getogen Drent. Femke Anne geniet volop van het leven in de mooie provincie, en van de prachtige locatie in Ruinen waar ze in 2013 een galerie is begonnen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een bedrijf met vele activiteiten en een groot netwerk. Femke Anne behoort tot the European Contemporary Artists, ze is lid van de Sociëteit Drentse Kunstenaars, lid Nationale Associatie van Beeldend Kunstenaars, lid Cultureel Platform, lid Dorpsbelangen Rune en Ondernemend Ruinen.

Openingstijden
maandag van 09:30 tot 17:00
woensdag van 09:30 tot 17:00
donderdag van 09:30 tot 17:00
vrijdag van 09:30 tot 17:00
zaterdag van 09:30 tot 18:00

workshops zijn op afspraak, kunnen ook 's avonds of in het weekend 

op maandagmiddag tussen 14 en 16 uur ligt de nadruk op kennismaken met abstract schilderen, wel van tevoren aanmelden, de kosten zijn 22 euro per keer (je kiest zelf hoe vaak jte wilt komen)

In de maanden januari februari en maart is de winkel op maandagochtend en woensdagochtend gesloten.

Diensten

workshop koeien kippen dikke dames - iedere deelnemer kiest uit vele voorbeeldenEen workshop bij Femke Anne begint met een korte rondleiding van 10 minuten door de winkel en...