Luning's Restaurant

Brink 1
7963AA Ruinen
0522-47 12 38

info@restaurantluning.nl
Route

Luning\'s restaurant & tapascafé annex pannenkoekenboerderij \'t Achterhuus. Drie totaal verschillende horeca-gelegenheden, gevestigd in één nostalgisch pand. 

In een prachtige sfeer kunt u hier genieten van uw diner of lunch maar ook onder de veranda of op het terras is het goed toeven.

De boerderij van de familie Luning, die uit 1632 stamt, ligt midden op de Brink. Luning\'s betover grootvader kocht de Sacksische boerderij in 1880 voor 1250 harde guldens (€ 567,23) om zelf te gaan boerken. Maar reeds vanaf het begin van de vorige eeuw werden tijdens marktdagen ook borreltjes geschonken, zo blijkt uit de eerste tapvergunning die dateert van 1904. Dat gecombineerde agro-horecakarakter bleef bestaan tot diep in de jaren zestig, toen Luning\'s ouders de boerderij in hun bezit kregen. In het hoofddeel aan de voorkant, runden zij een echt dorpscafé, terwijl op het achterdeel de koeien en kippen nog rond liepen.

Eind jaren zeventig werden de koeien en de kippen aan de kant geschoven en werd het achterhuus, met behoud van de historische details, omgebouwd tot een pannenkoekenboerderij en aan de voorkant, in het hoofddeel, kwam een café-restaurant, beide met een ruim terras.

Ook oor de kids is her hier goed toeven. Naast het terras is een prachtige boomhut gebouwd!

Postadres
Mr. Harm Smeengestraat 287963BP Ruinen
Social
Openingstijden

Dagelijks geopend vanaf 10 uur. 

Keuken geopend tot 20.30 u