Algemene informatie

Luning's restaurant & tapascafé annex pannenkoekenboerderij 't Achterhuus. Drie totaal verschillende horeca-gelegenheden, gevestigd in één nostalgisch pand. 

In een prachtige sfeer kunt u hier genieten van uw diner of lunch maar ook onder de veranda of op het terras is het goed toeven.

De boerderij van de familie Luning, die uit 1632 stamt, ligt midden op de Brink. Luning's betover grootvader kocht de Sacksische boerderij in 1880 voor 1250 harde guldens (€ 567,23) om zelf te gaan boerken. Maar reeds vanaf het begin van de vorige eeuw werden tijdens marktdagen ook borreltjes geschonken, zo blijkt uit de eerste tapvergunning die dateert van 1904. Dat gecombineerde agro-horecakarakter bleef bestaan tot diep in de jaren zestig, toen Luning's ouders de boerderij in hun bezit kregen. In het hoofddeel aan de voorkant, runden zij een echt dorpscafé, terwijl op het achterdeel de koeien en kippen nog rond liepen.

Eind jaren zeventig werden de koeien en de kippen aan de kant geschoven en werd het achterhuus, met behoud van de historische details, omgebouwd tot een pannenkoekenboerderij en aan de voorkant, in het hoofddeel, kwam een café-restaurant, beide met een ruim terras.

Ook oor de kids is her hier goed toeven. Naast het terras is een prachtige boomhut gebouwd!

Contactinformatie

 0522-47 12 38Brink 17963AA Ruinen www.restaurantluning.nlLaatste controle: september 2021

Plan route

Postadres
Mr. Harm Smeengestraat 287963BP Ruinen

Toegankelijkheid

Openingstijden

Dagelijks geopend vanaf 10 uur. 

Keuken geopend tot 20.30 u

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Restaurant en eetgelegenheid