De Groene Hof

  Broekdijk 1a
  7964KS Ansen
  0522-47 36 34
  nfo@degroenehof.nl
  Route

  In de theeschenkerij van De Groene Hof in Ansen kunt u kennismaken met vele gezonde en lekkere kruidenthee soorten. U kunt heel veel soorten thee proeven en kopen. Dit kan varieren van Brandnetelthee, groene thee en pepermuntthee, tot aparte soorten zoals rum-druiven-noten-thee. Ook kunt U een kop koffie drinken met bijvoorbeeld een heerlijk appelgebakje. Natuurlijk zijn er ook allerlei frisdranken te koop. Dit alles kan buiten op het terras of binnen in de bezoekersruimte.

  Op het terras heeft u een mooi uitzicht op de kruidentuin en over de landerijen die bij de boerderij horen, waar de koeien in de wei grazen. Ook is er bij De Groene Hof ijs verkrijgbaar, lekker boerderij-ijs en handijs. Het boerderij-ijs is door een collega-boer gemaakt van verse koeienmelk, dit is er in verschillende smaken waaronder boerenjongensijs.

  De Kruidentuin

  De kruidentuin is de parel van De Groene Hof met zijn circa 160 kruiden en geneeskrachtige planten die het hele seizoen bloeien in vele kleuren, groot en klein.
  Het is een lust voor het oog en de neus, omdat deze planten bijna allemaal hun eigen kleur en geur hebben. Heel veel kruiden ruiken heel lekker, hierdoor is het een geurig en kleurrijk geheel. U mag ze ook aanraken om ze beter te kunnen ruiken.

  Er bevindt zich verder in deze kruidentuin onder andere een waterval en een exotische kuil. Door de hoogte verschillen en de bomen zijn er vele doorkijkjes naar allerlei richtingen en vele kleuren. U kunt ook hele mooie foto\'s maken van kruiden, insecten, vlinders en als je goed zoekt de krekel. Sommige planten trekken ook een heleboel vlinders en insecten aan, bij mooi weer is het een waar vlinderparadijs. Vooral in de maand augustus zijn de vlinders er in overvloed. Voor kinderen zijn er zoekkaarten voor vlinders en insecten, hier kunnen ze vlinders herkennen, zoeken, tellen en opschrijven wat ze hebben gevonden. 
  Ook kunnen kinderen vlindermaskers en kleurplaten maken.

  Openingstijden
  maandag (Gesloten)
  dinsdag van 10:00 tot 17:00
  woensdag van 10:00 tot 17:00
  donderdag van 10:00 tot 17:00
  vrijdag van 10:00 tot 17:00
  zaterdag van 10:00 tot 17:00
  zondag (Gesloten)

  Diensten

  Kruidentuin De kruidentuin is de parel van Theeschenkerij en Kruidentuin De Groene Hof in Ansen....
  Dagje Steppen !Stepverhuur om een avontuurlijke tocht te maken voor groepjes of alleen. Er zijn 30 steps...